تبیین صحیح اصول و پایههای نظام اسلامی موجب پیروزی در جنگ نرم میشود
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عضو شورای پژوهشی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی با بیان اینکه تغییرات بنیادین در محتوای نظام اسلامی مورد نظر دشمن است، گفت: تبیین صحیح اصول و پایههای نظام اسلامی موجب مقاومت و پیروزی در مقابل جنگ نرم دشمن میشود.
شریف لک زایی عضو شورای پژوهشی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در گفت و گو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب که غیرآشکار بودن جنگ نرم موجب تحمیل برخی الزامات میشود، گفت: در این جنگ بسیاری از افراد با آن سر و کار دارند و حتی آسیب نیز میبینند، اما متوجه نمیشوند.
وی برای ملموس شدن این موضع به بحث آزادی اشاره کرد و افزود: باید دو آزادی را از یکدیگر تفکیک کرد، آزادی سیاسی- اجتماعی و آزادی معنوی. آزادی سیاسی به تعبیر شهید مطهری آزادی از قید اسارت دیگران و امری مشهود است، هر کسی که ما را از یک سری آزادیها محروم کند، به آن واکنش نشان میدهیم.
عضو شورای پژوهشی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در ادامه بیان کرد: عمدتاً نظامهای سیاسی، حکومتها، نهادها و اجتماع در محرومیت آزادی سیاسی و اجتماعی نقش دارند.
وی در مورد آزادی نوع اول عنوان کرد: این آزادی به معنای آزادی خود از خود است، یک انسان به آسانی متوجه میشود که از آزادی سیاسی محروم است، اما شناخت اینکه آزادی معنوی ندارد به اشراف و آگاهی او بستگی دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به فرمایش پیامبر(ص) در مورد جهاد تصریح کرد: در تاریخ اسلام آمده وقتی مسلمانان از جنگ با کفار برگشتند، پیامبر(ص) به آنها فرمود که شما جهاد اصغر انجام دادید و جهاد اکبر باقی است، از دید ایشان جهاد اصغر رودرویی مستقیم و سختافزارانه با دشمن بود.
وی در ادامه این موضوع بیان کرد: ویژگی رویتپذیری در جنگ نظامی با دشمن کار را راحت میکرد، ولی جهاد اکبر که سختتر و دشوارتر است، دیده نمیشود و خودت ممکن است دشمن خود باشی. در واقع جنگ نرم دشمنی خود با خود است و قرآن کریم تعابیر زیادی در این مورد بیان فرموده است.
عضو شورای پژوهشی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی معتقد است، عنصر آگاهی کلید مبارزه با جنگ نرم است، ایستادگی و پیروزی در این جنگ به آگاهی، دانش و معرفت نیاز دارد، این تعبیر که «من عرف نفسه فقد عرف ربه»، نشان از لزوم این آگاهی دارد.
این کارشناس اندیشه سیاسی بیان کرد: جنگ نرم به محتوای باطنی انسان مربوط است، در مبارزه با جنگ نرم دادههایی مثبت یا منفی به سمت انسان میآیند، در صورتی میتوانیم به شایستگی مقاومت کنیم که از محتوای درونی غنی برخوردار باشیم.
عضو شورای پژوهشی، پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در ادامه افزود: آگاهی همراه با ارزشهای دینی مقاومت ما را بیشتر میکند و هر چه قدر ضعیفتر باشیم، آسیبپذیری بیشتراست.
وی از خرافات به عنوان یکی از مصادیق جنگ نرم یاد کرد و گفت: خرافات پایه و اساس استدلالی و عقلانی ندارد و به عنوان یک داده به انسان هجوم میآورد، هر چه قدر او به آموزههای دینی معرفت داشته باشد و آموختههای دین را بهتر یاد بگیرد، کمتر به سمت خرافات میرود.
لک زایی عنوان کرد: کسی که از محتوای باطنی ضعیفی برخوردار است، در دام خرافات گرفتار میشود و دین به سمتی میرود که مورد رضایت قرآن، پیامبر(ص) و ائمه(ع) نیست و تعبیری چون تهاجم فرهنگی با همه ابعاد آن نیز مصداق دیگری از جنگ نرم است.
این کارشناس اندیشه سیاسی، در جنگ نرم ارزشهای وارد شده به تفکر انسان را مهم دانست و افزود: ارزشهایی که خارج از حیطه ارزشی انسان میآیند، نیاز به بررسی و تبیین آگاهانه دارند، تشخیص تمایزها در جنگ نرم نیاز به دقت فراوان دارد در حالی که این تمایزها در جنگ سخت به آسانی قابل تشخیص است و لذا برنامهریزی نیز راحتتر انجام میشود.
مطالب مرتبط
تبیین صحیح اصول و پایههای نظام اسلامی موجب پیروزی در جنگ نرم میشود
جنگ نرم دگرگونی وسیع و تدریجی در پندارها و رفتارهای جامعه ایجاد میکند